Menu
Menu

Uitbreiding van ons team: Lars Onstenk en Jochem de Lange

Het Straatman team is uitgebreid met twee nieuwe collega’s op onze afdelingen calculatie en engineering. In dit artikel laten wij u graag kennismaken met Lars Onstenk en Jochem de Lange.

Lars is ons team komen versterken als Jr. Sales Engineer. Hij is elke zaterdag werkzaam op onze afdeling calculatie. Hier houdt hij zich voornamelijk bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor het calculeren. “Ik ben vooral bezig met het uittrekken van de meters van allerlei projecten. Voordat er een prijs kan worden gemaakt voor een project moet de calculator namelijk weten hoeveel meter er van welk type balustrade gevraagd wordt.” Vervolgens maakt Lars een conceptenblad waarin hij per positienummer alle nuttige informatie zet die meegeleverd is bij de aanvraag. “Tenslotte maak ik een mogelijke balusterverdeling middels enkele berekeningen. Hierna kan er dan worden gecalculeerd.” 

Uitbreiding-van-ons-team-Lars-Onstenk

De kennismaking

Momenteel is Lars bezig met de opleiding HBO Civiele Techniek aan het Saxion in Enschede. Onlangs kwam Lars een vacature van Straatman tegen op Facebook waarop hij heeft gereageerd. “Na een aantal jaar bij een snackbar te hebben gewerkt was ik toe aan iets anders. Ik wilde graag ergens werken waar ik iets technisch kan doen en met getallen bezig kan zijn. Tevens wilde ik mezelf verder ontwikkelen. De vacature van Straatman bevatte alles waar ik naar op zoek was.”

Eerste indruk

Toen Lars voor het eerst op het kantoor bij Straatman kwam viel hem iets op:

“Het viel me op dat ze bij Straatman niet meer met papier en een printer werken. Ik dacht toen meteen “wat een innovatief bedrijf”.”

Lars steekt veel op van de werkwijze bij Straatman. “Over sommige  werkzaamheden had ik vooraf nog nooit nagedacht, maar nu ik er zelf mee bezig ben heeft het me toch aan het denken gezet. Zo heb ik bij Straatman een werkwijze voor het bepalen van het aantal meters hekwerk geleerd.”

“Verder vind ik het erg interessant om te zien wat voor mooie projecten er allemaal binnenkomen bij Straatman. Ik bekijk regelmatig tekeningen van mooie gebouwen.” Lars is erg blij met zijn werkzaamheden. Hij vindt het leuk om de binnengekomen informatie bij een aanvraag te bekijken, filteren en te verwerken zodat zijn collega Sales Engineer het project verder op kan pakken.

Bovendien is Lars tevreden over zijn collega’s en de sfeer bij Straatman. “Er heerst een goede sfeer op de werkvloer. Het is gezellig met mijn collega’s en vooral het kaarten in de pauzes vind ik erg leuk. Daarnaast zijn mijn collega’s zeer behulpzaam. Ze staan altijd klaar om mij te helpen bij vragen of onduidelijkheden. Ze beantwoorden dan niet enkel de vraag, maar ze lichten tevens de achtergrond van de gedachte uit. Deze manier van uitleggen is zeer leerzaam waardoor ik een bepaald gevoel ontwikkel bij wat ik aan het doen ben.”

Lars is erg blij dat hij bij Straatman de kans krijgt om tijdens zijn studie ervaring op te doen bij een technisch bedrijf. “Ik hoop hier veel waardevolle dingen te leren die ik in het vervolg van mijn loopbaan ook kan gaan toepassen.” 


Daarnaast is Jochem begonnen als Junior Proces Engineer. Hij is elke zaterdag te vinden op de engineering afdeling waar hij zich bezig houdt met het bouwkundig opstellen en modelleren van verschillende producten.

Uitbreiding van ons team: Jochem de Lange

De kennismaking

Onlangs heeft Jochem de opleiding MBO niveau 4 Werktuigbouwkunde succesvol afgesloten. “Per 26 augustus 2019 begin ik aan de opleiding HBO Werktuigbouwkunde aan het Saxion in Enschede.” Jochem was op zoek naar een baan die op zijn opleiding aansluit en al gauw kreeg hij via een vriend een vacature van Straatman doorgestuurd. “Ik ben bij Straatman gaan solliciteren, omdat de vacatures die open stonden mij erg aanspraken. Ook hoorde ik goede verhalen over Straatman en de sfeer die er heerst. Dit werd dan ook bevestigd tijdens de sollicitatiegesprekken bij Straatman.”

Eerste indruk

“Mijn werkzaamheden bevallen heel goed en komen goed overeen met de omschrijvingen die ik van tevoren had gekregen. Ik vind het een erg leuke uitdaging om nieuwe producten te kunnen ontwerpen”. Jochem geeft aan dat hij goed is ingewerkt en dat zijn werkzaamheden duidelijk zijn uitgelegd. “Ik ben blij dat ik bij Straatman de vrijheid krijg om zelf met oplossingen te komen. Op deze manier leer ik heel veel over de programma’s en werkwijzen bij Straatman.” Verder is Jochem tevreden over de sfeer die er bij Straatman heerst.

“Mijn doel bij Straatman is om de technieken binnen mijn functie te leren beheersen.”

Laatste nieuws

NEW YEAR. NEW NAME.

NEW YEAR. NEW NAME.

13 januari 2020 - 22:27
Om onze professionalisering verder uit te dragen gaat Montage – en Constructiebedrijf Straatman BV verder onder haar nieuwe bedrijfsnaam: Straatman building smart [...]
Afstudeeronderzoek bij Straatman
Sven ter Woerds: afstudeerstage bij Straatman

Afstudeeronderzoek bij Straatman

8 januari 2020 - 8:51
Sinds begin september is Sven ter Woerds naast zijn bijbaan als Project Engineer bij Straatman ook bezig met het uitvoeren van zijn afstudeeronderzoek. Sven zit momenteel in het [...]
Bedrijfssluiting kerstvakantie 2019-2020
Bedrijfssluiting kerstvakantie 2019-2020

Bedrijfssluiting kerstvakantie 2019-2020

23 december 2019 - 10:25
Graag willen we al onze klanten, onze samenwerkingspartners en toeleveranciers bedanken voor de mooie en inspirerende projecten die we in 2019 samen hebben mogen realiseren! Wij [...]
Afgerond project: Het Rosa Spier Huis te Laren
Afgerond project: Het Rosa Spier Huis te Laren

Afgerond project: Het Rosa Spier Huis ...

23 december 2019 - 8:37
Voor dit project is het woonzorgcentrum “Het Rosa Spier Huis” in Laren volledig vernieuwd. Dit woonzorgcentrum is een plek waar oudere kunstenaars en wetenschappers [...]

Wil jij ook werken bij Straatman?

Heb jij ook interesse in een (zaterdag)baan/(afstudeer)stage bij Straatman en wil jij meer weten over de mogelijkheden? Kom gerust langs op ons kantoor. De koffie staat klaar!

Neem contact op